ARTISTA | PINTOR

L’ARTISTA

Toni Cassany pinta des que era un nen. Amb els anys d’ofici ha anat desenvolupant un estil propi de gran sensibilitat artística

A partir de 1988 va descobrir el paisatge de l’Empordà com una imatge que reflectia millor que cap altra, els sentiments de l’ànima. Pintar és una necessitat, una forma de comunicar el món interior. El seu estil reflecteix aquest lirisme pictòric que busca la comunió amb l’espectador

En els seus quadres destaquen una acurada composició, el tractament impactant de la llum i un gran domini del color.

Ha presentat més de trenta exposicions individuals i participat en innombrables col·lectives. Té obra repartida a múltiples col·lecions particulars d’arreu del món. 

MÉS DE 30 ANYS DE PINTURA

(resum dels darrers anys)

2020

 

Comença el Primer Taller d’Art per a nens i nenes al seu estudi de Montfullà. 

2019

 

Il·lustra el llibre Què t’ha ensenyat la vida? (202 veus) de David Pagès i Cassú. 

També aquest any trasllada el seu estudi a Montfullà per disposar de més espai creatiu i on gaudeix d’un estret contacte amb la natura.   

2018

 

L’església del Sagrat Cor de Girona li feu l’encàrrec d’un gran quadre per la capella lateral. 

2017

 

Continua la seva presència a Àsia amb exposicions a: X-Power Gallery Taichung, X-Power Gallery Kaoshiung i X-Power Gallery, Shangai, Xina. 

Amb motiu de la celebració dels seus 30 anys de pintura, surt a la llum el llibre Toni Cassany, 30 anys de pintura, de l’escriptor David Pagès i Cassú que es presentà a la galeria El Claustre de Girona. Exposa també a la sala d’exposicions de la Cambra de Comerç de St. Feliu de Guíxols i a la Sala Rusiñol de Sant Cugat del Vallès, Barcelona.  

2016


S’inicia la seva projecció internacional. De la mà de l’agent artística Rosa Anguas, és seleccionat pel comitè de la Fira Internacional Art Revolution Taipei 2016 per a presentar la seva obra a Taiwan. Exposa part de la seva obra a les galeries Kelti Art Center, Bellavita Art Gallery, X-Power Art Gallery i Get Art Museum de Taipei, Taiwán.

2015 

 

L’abril d’aquest any exposa per primera vegada a la Galeria Conde de Rodezno de Pamplona. Al mes de juliol exposa a la Galería Alemí, de León.

Rep l’encàrrec de dissenyar les etiquetes dels vins i caves de la bodega Vins Can Mas de Vall-llobrega. Tres vins d’autor d’aquestes bodegues llueixen etiquetes que reprodueixen obra seva. 

2014

 

Guanya el primer premi en la categoria d’Ex Libris en el concurs artístic convocat per l’associació Amics de la Unesco. També ha treballat en la il·lustració de llibres  (Els pobles del Baix Empordà de Maruja Arnau) o Retalls de Premsa per al capvespre d’Àngel Caldas. 

La seva darrera exposició s’ha celebrat a la galeria El Claustre, de Girona, el mes de març de 2014. Aquest mateix any va esta convidat a la 7a Ruta de l’Art de Castelló i al Festival Pleinair de Torroella. 

Rep l’encàrrec de fer un gran quadre per a una de les capelles laterals de la Basílica de Castelló d’Empúries, l’anomenada “Catedral de l’Empordà”. 

2012


La revista Top Girona li dedica la secció ART. 

Treball intensament i amplia els seus horitzons professional sdedicant-se al disseny gràfic, així com a la confecció d’Ex-Libris. 

2004

 

Diversos medis de comunicació s’han fet ressò de la seva tasca: Televisió de Girona li dedicà un monogràfic l’any 2004, és entrevistat per vàries emissores de ràdio (Cadena Ser, Ràdio Girona, Ràdio Salt, Ràdio Banyoles).

1998 

 

L’editorial Bambú publica Otoño Azul, una novel·la escrita per l’autor José Ramón Ayllón. En el capítol 6 d’aquesta novel·la es titula Sorolla y Cassany. En ell s’hi menciona explícitament l’obra artística de Toni Cassany. 

La pintora gironina Maria Rosa Ferrer li va donar l’empenta definitiva per entrar professionalment al món de l’art. 

1995 

 

L’hotel Sol Melià Girona li dedica, de forma permanent, un dels seus salons de recepcions a la seva obra i així, el 1995, s’inaugura la Sala Cassany que figura a l’Hotel al costat de les de Roura, Fit, Cuixart i Abras. 

Poc després, tindrà l’oportunitat de donar-se a conèixer fora de Girona amb exposicions a Terrassa, Barcelona (Sala Mayte Muñoz, Gaudí, Galeries Augusta, Sala Rusiñol, a St. Cugat), Madrid (individuals a Fiaschi & Granados i diverses vegades a la Galeria Zúccaro), Lavaur i Lautrec (França). 

Des de llavors, la seva obra experimenta una intensa difusió per les comarques gironines gràcies a les seves exposicions individuals a Pedrguet-Art (Amer), El Claustre, L’Arcada de Blanes, Art Palamós, L’Escala, Olot, Figueres, Maçanet de la Selva, Platja d’Aro, Lloret, Sant Feliu, etc. 

Durant anys ha compaginat l’activitat artística amb la docència, vocacions que ha fet compatibles sempre.